En del av säljprovision går till välgörenhet!

Om du väljer att köpa eller sälja på TR Auktion bidrar du till ett bättre liv för både hästar och människor inom hästnäringen. En del av säljprovisionen går oavkortat till fem välgörenhetsorganisationer som jobbar med direkt koppling till travet. Organisationerna jobbar bland annat med att skapa ett finare pensionärsliv åt travhästar när tävlingskarriären är över, ser till att våra tävlingshästar får rätt omvårdnad på plats när olyckan är framme och att barn och ungdomar hittar en trygghet tillsammans med hästar.

 De fem organisationerna är:

 Life After Racing

 ”Vårt mål är att alla travhästar ska få ett bra liv efter att tävlingskarriären är över.” Organisationen grundades av Jessica Bergström Ortiz, Paula Ahlström, Cecilia Wallin, Karin Johansson och Emmelie Arneng 2018. Hittar nya hem och nya uppgifter för travhästar efter karriären. Stiftelsen samlar också in pengar till hästarnas pensionsfond för att säkerställa att travhästar får ett bra liv efter pensioneringen från tävlingsbanan. 100 procent av pengarna som samlas in går till hästarna, som i sina nya hem ofta omskolas till ridhästar eller ridtravare.

 Stiftelsen Stockholms Hästambulans

Organisationen är grundad av Margareta Wallenius Kleberg redan 1978 då hon förfasades över hur skadade – eller i värsta fall förolyckade – hästar transporterades från tävlingsbanan. Hon grundade då Stockholms Hästambulans som sedan dess haft jourverksamhet i Stockholmsområdet, men också funnits i tjänst på Solvalla och tidigare Täby Galopp. Sedan några år tillbaka finns det också en Hästambulans Nord, som utgår från Bergsåker i Sundsvall, och en Hästambulans Syd, som utgår från Åbytravet i Mölndal. Målsättningen är att alla travtävlingar ska ha en hästambulans på plats.

 Stall 43

 “Vi är en ideell förening speciellt anpassad för barn och ungdomar med autismspektrumsdiagnos och deras närmaste”.
Stall 43 grundades 2012 av Cissi Skogh och Johnny Karlsson efter att Cissi lärt sig väldigt mycket om autism då hennes dotter är autistisk. Hos Stall 43 får både barn och unga med autism och deras familjer träffas i ett sammanhang där hästarna star i centrum och där barnen och ungdomarna känner sig välkomna, förstådda och accepterade.

 Travbanegruppen Bergsåker 

Är en företagsgrupp på Bergsåker som drivs i Sundsvall Kommuns regi sedan 2015. 16 personer, alla med funktionsnedsättning, arbetar dagligen med stallsysslor, hästskötsel och diverse vaktmästaruppgifter på Bergsåkers stallbacke. Glädje och humor är något som genomsyrar gruppen som dessutom har en egen tävlingshäst som heter Whispering Pines.

 Olle Goops Minnesfond

2016 hade Björn Goop vunnit den allsvenska körsvensligan tolv år i rad, fler än någon någonsin gjort. Han sålde då sin guldhjälm på Tradera och de pengarna blev en grundbult för Björntaget, vars målsättning är att ge fler ungdomar möjlighet att få ta del av travsporten. Barn och unga kan söka stöd från fonden. I samband med Olle Goops bortgång under våren 2022 valde familjen Goop att byta namn på Björntaget till Olle Goops Minnesfond och samtidigt göra den ännu mer tillgänglig för att få fler att söka.

Liknande Nyheter